Indian Okra | Gombo à l'indienne

by Yatin Singal
September 17, 2018
*** French Version below***

Indian okra

Okra, also known as ladies' fingers or gumbo is often cooked in summer in India. It is a finger-shaped green vegetable. It is known for its high nutritional value specially in fiber, folate and vitamin K. Try this recipe for 3-4 people and enjoy the okra cooked in indian spices!

Ingredients:

 

Indian Grocery Store - Okra Recipe - Singal's

Preparation:

  1. On medium-high heat, heat 2 tbsp. ghee / oil in a pan and add 1 pinch of cumin seeds.
  2. When the cumin seeds start to sizzle, add ½ chopped onion.
  3. When onions begin to brown, add 300-400 g gombo, 1 diced tomato and ¼ cup water.
  4. Add 1 tbsp. turmeric, ¼ tsp. chili powder, salt and pepper.
  5. Cook until the water has completely evaporated and the gombo are tender. About 5-7 minutes.
  6. Add 1 tbsp. of dried mango powder (Amchur Powder).
  7. Mix well and enjoy!

 Indian Grocery Store - Okra Recipe - Singal's

 

 

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Gombo à l'indienne

Le gombo, également connu sous le nom de okra, est souvent cuisiné en été en Inde. C'est un légume vert en forme de doigt. Il est connu pour sa haute valeur nutritionnelle, en particulier en fibres, folate et vitamine K. Essayez cette recette pour 3-4 personnes et appréciez les okras cuits dans les épices indiennes!

Ingrédients :

  • 2 c. à soupe ghee/huile
  • 1 pincée graines de cumin
  • ½ oignon
  • 300-400 g gombos frais ou surgelés
  • 1 tomate
  • 1 c. à soupe de curcuma
  • ¼ c. à thé de chili en poudre
  • 1 c. à soupe de poudre de mangue séchée (Amchur Powder)

 

Indian Grocery Store - Okra Recipe - Singal's

Préparation :

  1. A feu moyen-fort, faire chauffer 2 cuillère a soupe de ghee/huile dans une poêle et ajouter 1 pincée de graines de cumin.
  2. Lorsque les graines de cumin commencent à grésiller, ajouter ½ oignon haché finement.
  3. Lorsque les oignons commencent à dorer, ajouter 300-400 g de gombo, 1 tomate coupée en dés ainsi qu’une ¼ tasse d’eau.
  4. Ajouter 1 c. à soupe de curcuma, ¼ c. a thé de chili, sel et poivre.
  5. Laisser cuire jusqu’à ce que l’eau se soit complètement évaporée et que les gombos soient tendres. Environ 5-7 minutes.
  6. Ajouter 1 c. a soupe de poudre de mangue séchée (Amchur Powder).
  7. Bien mélanger et déguster!
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